Sexualitatea Azi versus Sexualitatea în Istorie

16.01.2022

Totul poate începe cu acel răsărit de soare superb. Arsita zilelor este prea sufocanta pentru pasiunea care deja mocnește în interiorul fiecăruia. Pasiune pe care nu ni-o permitem sa iasă la suprafață prea des. Cu toții, bărbați sau femei o avem în noi.

Ajungem sa reprimam experiențe sexuale pe care ni le dorim, sa ne refuzam experiențe ieșite din comun în detrimentul confortului și a rutinei pe care ne-o asumam atât de lejer. Folosim atât de multe scuze pentru a împinge cât mai departe pornirile carnale. Suntem ca un Vulcan ce așteaptă sa-si elibereze lava fierbinte.

Profunzimea fiecărui strat geologic este determinată de greutatea specifică a rocilor componente.

La fel cum emoțiile prind contur în profunzime întărite de faptele pe care le întreprindem față de o anumita persoană, indiferent de natura relației în care suntem prinși.

Astfel în centru (miezul Terrei sau centrul Inimii) se găsesc cele mai grele elemente care, prin procese fizico-chimice exoterme, ajung la temperaturi foarte ridicate (mii de grade Celsius). În traducere libera simplista, atracția fizică, chimia creata cu ajutorul feromonilor este primul liant ce atrage doi oameni sau mai mulți intr-o relație. Însă ceea ce face acea relație sa dureze este comunicarea, debate-ul argumentativ de du-te vino care ajută la susținerea reciproca, la echilibrul imperios necesar pentru a valida continuitatea și autenticitatea relației, veșnicia, acea poveste frumoasa pe care toți ne-o dorim sa dureze pana la adânci bătrâneți, ca în basmele cu prinți și prințese citite de părinții noștri când eram copii.

Cu toate că vulcanii sunt în general asociați cu fenomenul de distrugere, ei au și unele efecte pozitive: minerale din adâncul Terrei fac ca solul din jurul multor vulcani să fie foarte fertil. Ei creează noi forme de teren pe fundul mărilor, iar studiul vulcanilor contribuie în mod semnificativ la înțelegerea noastră cu privire la interiorul Terrei.

Relațiile, emoțiile, transformările sunt asemănătoare și pot impacta atât negativ,cât și pozitiv, pot crea sau recrea noi scenarii de dragoste ajutându-ne în timp sa înțelegem noi perspective pe care incercam sa le stabilim, sa le facem vizibile pentru a putea oferi continuitate povestii pe care o trăim.

"Bună"....un început timid, comun, stângaci menit să deschidă un început.
"Bună copila timidă"....scrie el dezinvolt, de parca n-ar fi respins-o vreodată. Te-ai rătăcit?

Este atât de stăpân pe el, se poate deschide și închide cu atâta ușurință.

Gândul ca poate sa o inițieze, sa fie cel care ii va oferi plăcerile carnale ce sunt doar la nivel de gând înăuntrul ei, ca va fi cel care va avea acces la fiecare parte a corpului ei, îl țin pe el într-o stare de alerta, iar pe ea captiva într-un scenariu erotic inițiat de el.

Scenariul de femeie cuminte și bad boy este cel în care ne rătăcim deseori. Sunt cazuri în care trauma, mediul familial în care am crescut, ne împing spre genul acesta de relație. Sunt cazuri în care sexualitatea a fost cenzurata și redusa la tăcere, ajungând sa ne reținem chiar și în relațiile cele mai intime.

La un moment dat, în cursul vieții noastre,  apare acel bărbat sau femeie care vor scoate la suprafață pasiunea și sexualitatea redusa la tăcere.

Te sperie când începi sa devi conștient de senzații care se dezlănțuie în interiorul tău, pe multe nu le cunoști deloc, pe altele le simți timid. Corpul începe să îți aduca aminte ca dorințele sexuale, despre care mulți se feresc sa vorbească, pe care le critica, le judeca, le condamna, toate aceste dorințe, scenarii, jocuri de rol care aduc un plus de picanterie, pe care unii le practica ascuns și deghizați sub masca creștinului pudic, cast și moral, toate acestea sunt mai mult decât normale.

Dacă privim puțin în istorie, sexualitatea nu era deloc o chestie tabu. Egiptenii au pornit cumva curentul prin povestile lor despre actul sexual ce avea loc între zei și oameni, arta erotica a Greciei Antice are de asemenea o bogăție de neimaginat și nu doar ca volum, ci și calitativ.

Reprezentarea actului sexual sub forma ritualului, prezent în perioada preistorica și a Mesopotamiei antice, poate servi și în ziua de astăzi ca stimulent, sau pentru cei inchistati poate produce indignare.

Nu mai are rost să menționăm ca în perioada Imperiului Roman, exista fresce care compun un rezumat sublim pana la Pompei, fresce în care vedem reprezentat,  ceea ce omul modern practică cu atâta obișnuință și rutina, ceea ce ei practicau în acea perioada. Cat de ușor si-au lăsat imaginația sa se transpună în practică.

Logic ca și în aceasta perioada au existat polemici, însă Crestinismul a venit și a redus la tăcere orice tentativa de exprimare sexuală.

După părerea mea istoria a reușit sa redea prin reprezentarea grafica explicită și bogata în detalii, informații valoroase despre una dintre bucuriile vieții și a plăcerii carnale pure, fără inhibiții, unde pudicitatea era un termen cu o conotație încă necunoscută.

Aceasta noțiune a pudicitatii, instalarea propriei cenzurii, noțiunea de rușine, păcat, ponegrirea unui act firesc, s-a transformat pentru mulți intr-o rutina, o necesitate a procreeri sau a popularii planetei, pentru a perpetua specia și pentru a tine tradițiile vii.

Cumva nu s-a anulat sau dispărut ceva, ci doar au mutat aceste practici într-un spațiu cu circuit închis, în spatele ușilor, departe de media, de camerele de luat vederi, de artă, însă nici o religie din lume, nici un curent nu a reușit sa facă sa dispară ceva.

Ba din contra, cenzura, restricția, ascunzisul au întărâtat și mai mult actele sexuale, făcând și imaginația sa fie la cote paroxistice, reinventand și reimbogatind ritualurile, partidele, tot ceea ce reprezinta actul sexual, actul erotic în adevăratul sens al cuvântului.

De aici pornesc si cele mai pasionale povești dar și cele care dor. Este ceva sado-masochist în atracția chimica dintre doua persoane și acest du-te vino.

"Nu m-am rătăcit, voiam sa știu cum mai ești?"

"Sunt bine,mulțumesc. Vrei să îmi spui ceva anume?"

Vocea lui atât cât i-a permis sa o audă,emană masculinitate, stăpânire de sine, transanta când este cazul. Poate fi tăios precum gerul iarna, uneori nu are nevoie sa își folosească cuvintele, este de ajuns sa o privească, sa își modifice postura corpului,sa își transforme chipul ca ea sa tresară speriata de ceea ce urmează el sa facă....

Disprețul taie pielea, dragostea sufoca plămânii.

A reușit sa o transforme, sa o dezbrace de pudicitate, dar el s-a retras brusc înainte sa ii arate ce a început sa producă mintea ei, înainte sa ii spună cât de în tensiune i-a lăsat corpul.O multitudine de gânduri ii invadează mintea în momentul în care apare el în mintea ei. Sunt gânduri, scenarii interzise.

"As vrea sa sti ca eu...."

"Spune o data ceea ce vrei sa îmi spui și gata!"

"M-am trezit stand în brațele tale, cu tine trecându-ti apăsat degetele pe spatele meu, coborând ușor în jos și încercând sa ma învelești cu trupul tău, iar eu privindu-te în ochi. Acei ochi care ma pătrund și îmi fac trupul sa tresară, acei ochi care îmi trimit în corp un impuls electric."

Începând de acum povestea lor se desfășoară prin cuvinte, atingeri, dorințe, vise, planuri, speranțe, fiecare încărcați de frici, temeri, unii trăind intens cu sufletul la vedere, alții înaintând sceptici cărând după ei ziduri de teama altor răni. Cat de stranie este mintea umană, ne este mai teama de durere decât de dragoste, unora mai mult, altora mai puțin. 

© 2019 Karina Costan, Psihoterapeut
Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți